Gulaş

Gulaş


23 octombrie este o zi deosebit de importantă în istoria Ungariei. În această zi, în 1956, a început revoluţia şi lupta de eliberare a poporului maghiar. Tot astăzi se celebrează rescrierea constituţiei statului şi ziua proclamării Republicii, în 1989, când Mátyás Szűrös devine preşedinte şi proclamă cea de a treia Republică Ungară. Iată de ce ni se pare nimerit să vă prezentăm o reţetă de gulaş.

Ingrediente:

1 linguriţă boia iute
3 cepe
3 roşii
1 căţel de usturoi
1 morcov
sare
500 g cartofi
1 ceaşcă smântână
1 linguriţă zahăr
3 ceşti apă
300 g carne de porc
150 g unt
1 ceaşcă pătrunjel
1 linguriţă boia dulce
piper

Preparare:

Se rad usturoiul şi morcovul. Se toacă roşiile.
Se taie şi se prăjeşte carnea.
Se căleşte ceapa cu usturoi, morcov şi roşii. Se adaugă carnea. Se condimentează cu boia dulce, boia sărată, sare, piper şi zahăr. Se adaugă apă. Se fierbe la foc mic un sfert de oră, se taie cartofii şi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se ia de pe foc, se amestecă cu smântână şi se decorează cu pătrunjel.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*