Hamin cu carne de vită

Hamin cu carne de vită


Ziua de Simchat. Torah sau Bucuria Torei marchează la evrei terminarea ciclului anual de citire a cărţii sfinte. Cu această ocazie au loc procesiuni numite „hakafot” care au în centru sulurile Torei. În 2008, acest eveniment se celebrează astăzi, 22 octombrie. Acesta este motivul pentru care am găsit de cuviinţă să vă oferim un preparat specific bucătăriei evreieşti.

Ingrediente:

200 g pulpă de vacă, tăiată bucăţi de 3-5 cm
6 cartofi medii
4 linguri măsline
6 ouă
6 căţei usturoi
1 ceaşcă grâu fiert
1 ceaşcă fasole fiartă
sare
piper

Preparare:

Se curăţă cartofii. Într-o cratiţă mare, se căleşte ceapa şi căţeii de usturoi, se adaugă cubuleţele de carne, cartofii întregi, ouăle bătute, fasolea, grâul amestecat cu sarea şi piperul. Ordinea ingredientelor trebuie respectată întocmai.
Deasupra se pune apă, cât să depăşească cu 3 cm celelalte ingrediente. Se dă într-un clocot, apoi se coace la cuptor, la foc foarte mic, timp de 12 ore!
Dacă între timp se evaporă, apa se suplimentează o dată, dar la sfârşit, nu trebuie să mai existe lichid, pentru că această mâncare nu conţine sos.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*