Hummus

Hummus


Ingrediente

2 căni năut uscat
o cană tahina
5 linguri ulei de măsline
o lămâie mare
sare după gust
o legătură de pătrunjel
o linguriţă boia

Preparare

Se pun boabele de năut la înmuiat în apă, 12 ore, într-un vas suficient de mare, având în vedere că boabele de năut îşi măresc volumul de până la trei ori. Se scurg de surplusul de apă de la înmuiere şi se spală în câteva ape, după care se pun la fiert. În aproximativ o oră sunt gata de fiert. Se strecoară şi se păstrează 300 ml din apa în care au fiert. Se pisează năutul fiert cu un blender. În piureul de năut se adaugă treptat tahina, uleiul de măsline, sarea şi apa păstrată după fierbere, mixând compoziţia. Cantitatea de apă care se adaugă, este în funcţie de consistenţa pe care o doriţi. Astfel, dacă adăugaţi mai multă apă, humusul va fi mai cremos. Urmează să adăugaţi lămâia. Se mai pot adăuga şi câţiva căţei de usturoi pisaţi. Se poate servi ca atare, pe felii de lipie libaneză sau ca şi garnitură la fripturi. Se ornează turnându-se peste humus puţin ulei de măsline, pătrunjel tăiat şi boia de ardei roşii.

Hummus (5 fotografii)
4 Octombrie 2008
Reteta zilei

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria arabă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*