Miel cu morcovi şi piure de năut

Miel cu morcovi şi piure de năut


24 octombrie. În această zi, în anul 1648, a fost semnată pacea de la Westphalia, care a pus punct Războiului de treizeci de ani. La data de 24 octombrie 1929 bursa din New York s-a prăbuşit. De aceea această zi rămas în istorie şi sub numele de joia neagră. După exact 16 ani, se înfiinţa Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ingrediente:

câteva linguri ulei
1 linguriţă ienibahar
un vârf de cuţit scorţişoară
1 linguriţă boia
3 morcovi
500 g carne de miel
1 căţel de usturoi
1 ceaşcă năut fiert
câteva linguri apă
chimen

Preparare:

Se taie morcovii şi carnea cuburi.
Se amestecă cu ulei, ienibahar, scorţişoară, boia şi sare. Se aşază pe o tavă. Se coc în cuptor până se înmoaie.
Cu ajutorul robotului de bucătărie se face un piure din usturoi, năut, puţină apă şi chimen. Treptat se adaugă 5 linguriţe de ulei. Piureul obţinut se aşază pe un platou. Peste se aşază carnea şi morcovii.
Deasupra se toarnă sosul rezultat de la coacerea cărnii.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*