Peşte în sos de brânză

Peşte în sos de brânză


16 octombrie – Ziua Internaţională a Hranei – această zi ne oferă ocazia încă o dată de a ne aminti de milioanele de subnutriţi, majoritatea dintre aceştia locuiesc în zone rurale, unde principalul lor venit îl constituie sectorul agriculturii. Încălzirea globală, boom-ul consumului de energie, de carburanţi şi alţi factori sunt din ce în ce mai ameninţători şi împing la creşterea numărului de subnutriţi în următoarele decade.

Ingrediente:

1 ceaşcă parmezan ras
1 linguriţă piper negru, măcinat
4 bucăţi merluciu file
1 lămâie
2 bucăţi praz
2 linguri maioneză
1 ceaşcă unt moale

Preparare:

Se toacă prazul. Se amestecă parmezanul cu untul, maioneza şi prazul, într-un bol nu prea mare şi se pun deoparte.
Se încinge cuptorul şi se pune peştele la prăjit, în tava unsă. Deasupra se stoarce sucul de la lămâie şi se presară piper. Se coace 10 minute, la foc mediu, apoi se scoate din cuptor şi se unge cu amestecul de brânză. Se pune înapoi în cuptor pentru încă 3-4 minute, numai cât acesta să se rumenească. Se aşază pe un platou şi se ornează cu felii de lămâie.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Peşte, Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*