Plăcintă de dovlecel

Plăcintă de dovlecel


Azi este Sukkot, sărbătoare evreiască, festivalul Sukkot şi are loc în cea de-a 5-a zi de la Yom Kippur marcând trecerea de la una dintre cele mai solemne sărbători la una dintre cele mai vesele. Este cel de-al 3-lea festival al pelerinilor.

Ingrediente:

3 dovlecei mici
4 ouă
3 linguri pesmet de pască
4 cartofi mari
1 ceapă mare, tăiată
2 linguri mărar
piper negru măcinat
sare
ulei

Preparare:

Se toacă pătrunjelul. Se curăţă şi se rad cartofii şi dovleceii pe răzătoarea mică, se scurg şi se pun într-un vas mare. Se adaugă ouăle şi făină sau pesmetul de pască şi se amestecă bine, eventual în blender.
Se adaugă ceapa tocată foarte mărunt. Se asezonează cu condimente: mărar, sare şi piper. Se amestecă bine. Se prăjeşte câte o jumătate de ceaşcă aluatul tocmai obţinut. Plăcinţelele obţinut se scurg de surplusul de ulei pe şerveţele de hârtie.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria evreiască, Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*