Plov (reţetă din Turkmenistan)

Plov (reţetă din Turkmenistan)


În 27 octombrie 1492, Cristofor Columb descoperă Cuba. În aceeaşi zi, câteva secole mai târziu, în 1904, a fost pusă în funcţiune prima linie de metrou, în New York. Turkmenistanul sărbătoreşte 17 de ani de la cucerirea independenţei.

Ingrediente:

500 g morcovi
5 căţei de usturoi
5 cepe
300 g carne de vită
1 ceaşcă zahăr
1 linguriţă sare
1 ceaşcă ulei

Preparare:

Se toacă ceapa. Se taie morcovii felii subţiri.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi se căleşte o ceapă, la foc mic. Se scoate ceapa şi în acelaşi ulei se prăjeşte carnea, tăiată felii, şi usturoiul întreg, adică doar curăţat de coajă.
Se întoarce carnea de câteva ori până se rumeneşte, vreo 10 minute.
Se adaugă restul de ceapă şi puţin ulei. Se amestecă, după 5 minute se adaugă morcovii. Se lasă să se înmoaie şi se asezonează cu sare. Se încorporează orezul.
Se lasă să se călească câteva minute cu restul ingredientelor, apoi se toarnă câteva ceşti cu apă şi se fierbe. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria turkmenă, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*