Praz umplut cu orez

Praz umplut cu orez


Ingrediente:

8 fire praz, doar partea albă
4 linguri orez
4 linguri ulei
4 cepe albe
1 lingură făină
200 ml suc de roşii
1 lingură zeamă de lămâie

Preparare:

Se curăţă prazul, se spală şi se opăreşte, se taie partea albă în bucăţi de 5 cm, se scoate miezul apăsând uşor cu degetul. Într-o cratiţă se pun 2 linguri de ulei şi se adaugă miezul de praz tocat, 2 cepe tăiate mărunt şi orezul fiert în prealabil. Se omogenizează bine compoziţia, se umplu bucăţile de praz şi se aşază într-un vas de yena.
Se căleşte o ceapă în ulei, se adaugă făina, sucul de roşii, zeama de lămâie şi se face un sos care se toarnă peste praz. Se pune vasul în cuptor, la foc potrivit, până scade sosul.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Orez, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*