Pui cu măsline şi lămâie

Pui cu măsline şi lămâie


În 20 octombrie 1780, s-a născut Pauline Bonaparte, sora lui Napoleon. În aceeaşi zi, dar 74 de ani mai târziu, a venit pe lume celebrul poet Arthur Rimbaud. Tot astăzi, se împlinesc 268 de ani de la urcarea Mariei Tereza pe tronul Austriei.

Ingrediente:

1 ceapă
1 căţel de usturoi
1 linguriţă pătrunjel
1 linguriţă coriandru
sare
piper
şofran
1 kg carne de pui
1 lămâie
1 ceaşcă măsline

Preparare:

Se taie lămâia felii. Se zdrobeşte usturoiul. Se toacă ceapa, pătrunjelul şi coriandrul. Se taie carnea. Se căleşte ceapa, usturoiul, pătrunjelul, coriandrul şi şofranul. Se adaugă carnea tăiată bucăţi, feliile de lămâie, se acoperă şi se lasă la foc 1-2 ore amestecând mereu. Când se înmoaie se ia de pe foc, se aşază carnea pe un platou şi se decorează cu felii de lămâie. Sosul se mai fierbe până se îngroaşă. Se toarnă peste carne. Se decorează cu măsline.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*