Pui tunisian

Pui tunisian


În data de 15 octombrie se aniversează ziua evacuării trupelor franceze din Tunisia, retragerea a avut loc în anul 1962.

Ingrediente:

1 linguriţă ghimbir
un vârf de cuţit turmeric
1 linguriţă piper
3 ceşti stafide
sare
3 linguriţe scorţişoară
5 linguriţe miere
1 ceaşcă năut înmuiat
ulei
1 kg carne de pui
câteva cepe tăiate felii
500 g cuşcuş

Preparare:

Se înmoaie cuşcuşul câteva ore, se scurge şi se fierbe.
Se prăjeşte carnea de pui şi jumătate din ceapă la foc mic, o jumătate de oră, până se rumenesc. Se adaugă piperul, turmericul, restul de ceapă, ghimbirul şi stafidele. Se toarnă câteva căni cu apă şi se lasă să fiarbă un sfert de oră. Se adaugă scorţişoara şi năutul şi se fierb împreună până ce carnea se înmoaie. Când aceasta este gata, se scoate şi se fierbe doar năutul, ceapa şi stafidele. Dacă este nevoie se mai adaugă scorţişoară şi apă.
Se îndulceşte cu miere şi se fierbe până amestecul începe să se caramelizeze.
Se aşază cuşcuşul pe un platou, se face o gaură în mijloc în care se aşază carnea. Deasupra se pun stafidele, năutul şi ceapa.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*