Ceapă à la Monaco

Ceapă à la Monaco


Din 19 noiembrie 1377 datează prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou. Peste 116 ani, în 1493, Cristofor Columb descoperea Porto Rico.
Astronauţii Charles Conrad şi Alan Bean aselenizeză în Oceanul Furtunilor şi devin cei de-ai treilea respectiv patrulea oameni care păşesc pe Lună. Ziua de 19 noiembrie este şi sărbătoare naţională a Principatului Monaco, ţara cu 1,95 km².

Ingrediente:

300 g ceapă
5 linguriţe ulei de măsline
1 roşie
1 ceaşcă oţet
1 ceaşcă stafide
cimbru
pătrunjel
3 ceşti apă
1 căţel de usturoi
sare, piper
3 linguriţe zahăr
pâine

Preparare:

Ceapa, care trebuie să fie destul de mică, se opăreşte în apă fierbinte. După nici 1 minut se scoate şi se pune sub gheaţă apoi se curata de coaja. Roşia se decojeşte şi se taie mărunt, pătrunjelul se toacă, iar usturoiul se zdrobeşte. Se căleşte ceapa în mult ulei, la foc nu prea mare. Se amestecă mereu până se rumeneşte, se adaugă ceapa şi o parte din oţet. Se lasă un minut, apoi se adaugă stafidele, cimbrul, pătrunjelul, 1 cană cu apă şi usturoiul.
Se condimentează cu sare şi piper, apoi amestecul se dă în clocot şi se fierbe, adăugând din când în când apă pe măsură ce lichidul se evaporă. Când ceapa se înmoaie, sosul se lasă să scadă şi se dă la rece sau se serveşte imediat. Pâinea se taie felii şi se prăjeşte. Se serveşte cu preparatul realizat în prealabil.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*