Chiftele cu legume

Chiftele cu legume


Ingrediente:

1 ceaşcă pătrunjel tocat
1 căţel de usturoi
1 morcov
1 bucată ţelină
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
1 ceaşcă făină
1 linguriţă busuioc
1 linguriţă măghiran
1 linguriţă ghimbir
1 cană orez
1 cană alune
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă cimbru

Preparare:

Se spală şi se scurge orezul. Se fierbe în apă, cu un vârf de sare, timp de trei sferturi de oră.
Se toacă alunele. Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte usturoiul şi ghimbirul tocat. Se curăţă ţelina şi se toacă, se curăţă şi se rade morcovul. Se călesc toate 5 minute până se înmoaie.
Se amestecă orezul cu alunele, legumele, pătrunjelul şi celelalte mirodenii. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă făina şi se amestecă bine, astfel
se obţine un aluat din care se modelează chiftele.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc chiftele, la foc mediu, câteva minute, pe fiecare parte. Se servesc cu salată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Orez, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*