Comlek (reţetă albaneză cu iepure)

Comlek (reţetă albaneză cu iepure)


Din 28 noiembrie 1520, strâmtoarea din sudul Americii Latine poartă numele celui care a traversat-o în această zi: celebrul explorator portughez Ferdinand Magellan.
Astăzi este ziua naţională a Albaniei, ţară care în 28 noiembrie 1912 şi-a declarat independenţa faţă de Imperiul Otoman. Aceeaşi semnificaţie o are ziua de astăzi şi în Mauritania, independentă din 1960. Pentru că am amintit de Albania, haideţi să vedem o reţetă de aici.

Ingrediente:

1 iepure tăiat bucăţi
5 roşii tocate
1 frunză dafin
7 linguriţe oţet
1 ceaşcă ulei
1 linguriţă zahăr
5 căţei de usturoi
1 ceaşcă apă caldă
1 baton scorţişoară
sare, piper
700 ceapă netocată
5 linguriţe rozmarin verde
1 ceaşcă vin roşu

Preparare:

Se spală carnea şi se aşază într-un bol, se stropeşte cu oţet şi se lasă 5 ore la marinat. Jumătate din ulei se pune într-o tigaie. Când se încinge, se adaugă iepurele tăiat şi se prăjeşte pe ambele părţi. Când este gata, se scot bucăţile de carne şi se amestecă cu usturoi, dafin, vin, rozmarin şi sare. Deasupra se pun roşiile tocate, zahăr şi apă. Se acoperă amestecul cu capac şi se fierbe timp de 1 oră.
În restul de ulei se prăjesc cepele, întorcându-le din când în când ca să se rumenească uniform. După un sfert de oră se adaugă amestecul cu carne, se acoperă şi se lasă la foc mic cam 20 de minute. Se serveşte imediat cu cartofi la cuptor.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria albaneză, Carne de iepure, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Rețete cu vânat.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*