Crap la tavă

Crap la tavă


Ingrediente:

3 peşti – crap
3 morcovi potriviţi
2 cepe albe
½ rădăcină ţelină
2 ardei capia
3 lămâi
Ulei de măsline
sare, piper, chimen, după gust

Preparare:

Se curăţă peştii de solzi, se spală bine, se taie pe o parte şi se curăţă în interior. Lămâile se feliază, nu foarte subţire, din ţelina rădăcină se taie 3 felii subţiri, restul cuburi. Ceapa se taie în 2, morcovii curăţaţi – rondele, ardeii, fără sâmburi, rondele.
Se ia o tavă care se unge cu ulei, apoi se pun în tavă ardeii, morcovii, ceapa şi ţelina – cuburi. Zarzavaturile se sărează, piperează şi se condimentează cu chimen măcinat, după gust. Peştii crestaţi pe o parte se umplu cu o felie de ţelină şi o felie groasă de lămâie, după ce au fost săraţi şi frecaţi cu piper măcinat atât în interior cât şi în exterior.
Peştii se aşază frumos pe patul de zarzavaturi, se stropesc cu ulei de măsline, în tavă se toarnă puţină apă rece, pe jumătate. Se acoperă tava cu folie, se găureşte pe alocuri cu furculiţa şi se dă la cuptorul înfierbântat dinainte pentru 45 de minute.
După 30 de minute se înlătură folia şi se mai lasă la cuptor, la foc potrivit 15 minute. Peştele se serveşte cu garnitură de zarzavaturi, din tavă, garnisit cu felii de lămâie.

Crap la tava (12 fotografii)
22 Noiembrie 2008
Reteta zilei

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*