Curcan umplut

Curcan umplut


27 noiembrie 1895 este ziua când Alfred Nobel a creat premiile care îi poată numele. Acestea se decernează în ziua de 10 decembrie a fiecărui an. Trei personalităţi importante în diferite domenii şi-ar aniversa data de naştere în această zi şi anume: Liviu Rebreanu (1885-1944), Bruce Lee (1940-1973) şi Jimi Hendrix (1942-1970).
În 1983 un avion marca Boeing 747 s-a prăbuşit în Madrid făcând 183 de victime. Nu în ultimul rând, trebuie să trecem în revistă faptul că astăzi americanii celebrează Ziua Recunoştinţei.
Şi de ziua recunoştinţei, ce altceva v-am putea oferi decât curcan?

Ingrediente:

1 ceaşcă ceapă tocată
1 ceaşcă unt
5 linguriţe sherry
sare, piper
1 linguriţă cimbru uscat fărâmiţat
7 ceşti pesmet
1 ½ ţelină tocată
un vârf de cuţit boia
1 ceaşcă cireşe uscate
1 ceaşcă nuci tocate
1 ceaşcă supă de pui
1 curcan

Preparare:

Se pune untul în tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte. Când se înmoaie şi începe să se rumenească, se adaugă sherry şi puţină supă. Se condimentează cu boia, cimbru şi sare, apoi se scoate într-un bol şi se amestecă cu pesmet, ţelină, cireşe şi nuci tocate şi restul de supă.
Curcanul se spală, se curăţă şi se umple cu amestecul descris înainte, apoi deschizătura se prinde cu scobitori. Se aşază curcanul pe o tavă cu pieptul în sus, apoi se coace 3-4 ore în cuptorul încins. Cu 20 de minute înainte se a opri focul, se scot scobitorile, apoi se acoperă şi se coace în continuare până carnea este gata.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*