Desert mexican

Desert mexican


În 18 noiembrie, 1928, s-a născut celebrul Mickey Mouse al lui Walt Disney, cu prima aparţie în filmul “Steamboat Willie”, New York. Tot în legătură cu invenţiile modernităţii, trebuie să amintim că în această zi, dar în 1963 a fost introdus primul telefon cu taste din circuitul comercial din SUA.

Ingrediente:

3 ouă întregi
5 albuşuri
1 ceaşcă lapte
1 ceaşcă lapte praf
1 ceaşcă zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă zahăr praf

Preparare:

Se pune zahărul într-o cratiţă şi se caramelizează la foc mediu, amestecând mereu ca să nu se ardă. În final zahărul trebuie să se lichefieze şi să aibă o culoare aurie. Se toarnă într-un vas din material de sticlă termorezistentă, care se roteşte, astfel încât caramelul să învelească întreaga suprafaţă.
Separat, se bat albuşurile şi gălbenuşurile. Se încorporează laptele praf şi cel lichid, scorţişoara şi vanilia. Se toarnă în vasul cu crustă de zahăr. Acesta se aşază pe o tavă cu apă fierbinte. Nivelul apei trebuie să fie măcar la nivelul budincii. Se coace 1 oră până desertul se întăreşte, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei, se dă la cuptor 5 ore şi se poate consuma. Cu un cuţit se desprinde de pereţii vasului şi se toarnă răsturnat pe platou. Desetul va avea în acest fel forma vasului de sticlă în care a fost copt.

Taguri: , , , ,
Categorii: Bucătăria mexicană, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*