Hot dog

Hot dog


13 noiembrie este o zi importantă pentru gurmanzi: în 1805 Johann Georg Lehner inventa “hot dog”-ul. Şi dacă tot veni vorba de elemente de modernitate, aflaţi că prima pagină World Wide Web a fost scrisă în 13 noiembrie 1990.

Ingrediente:

1 linguriţă sos de chili
1 linguriţă unt
300 g carne tocată
1 ceapă verde
3 crenvurşti
3 baghete proaspete
1 ceapă tocată
3 linguriţă muştar
1 căţel de usturoi
sos de roşii
apă
boia iute
sare, piper

Preparare:

Se rumenesc crenvurştii fierţi în prealabil, pe grătar şi se încălzesc chiflele în cuptorul cu microunde. Se pune fiecare hot dog în pâine şi se unge cu puţin muştar pe o parte, iar pe cealaltă se unge cu sos de chili.
Cu ajutorul degetului sau a unei linguriţe se împinge ceapa verde tocată în chiflă. Se serveşte cu sos. Pentru sos se amestecă untul cu carnea tocată, ceapa, usturoiul zdrobit, muştar, sos de roşii, puţină apă, boia, sare, piper. Se căleşte amestecul obţinut până se rumeneşte. Se încorporează în chifla.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria americană, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*