Korokke

Korokke


8 noiembrie – Astăzi, biserica ortodoxă şi cea greco-catolică îi aniversează pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.
Nicolae Constantin Paulescu (08.11.1869-19.07.1931), om de ştiinţă român, medic şi fiziolog, profesor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, a descoperit hormonul antidiabetic elaborat de pancreas, numit mai târziu Insulină.
8 noiembrie este inclusiv ziua când, în 794, Japonia îşi stabileşte capitala imperială la Kyoto sau Heiankyo, capitala păcii şi a liniştii. Abia în anul 1868, aceasta se va muta la Tokyo. Iată un pretext destul de bun ca să vă servim cu korokke.

Ingrediente:

1 ceaşcă pesmet
maioneză
1 ceaşcă varză
Sare, piper, după gust
1 ceaşcă unt
3 ceşti făină
1 ceaşcă lapte
1 ceaşcă porumb boabe
3 cartofi
3 ceşti carne de porc tocată
1 ceapă
3 ouă

Pentru sos:

¼ ceaşcă ketchup
4 linguriţe vin de orez
4 linguriţe sos de soia
4 linguriţe sos Worcestershire
2 linguriţe zahăr
2 linguriţe sirop de mere
4 linguri oţet din vin de orez
4 linguriţe muştar
¼ linguriţă usturoi pisat
½ linguriţă usturoi pudră

Preparare:

Se încinge untul şi se adaugă făina. Se lasă un minut să se călească, apoi se adaugă laptele, sare, piper şi se amestecă bine până când se obţine un sos consistent. Se incorporeaza porumbul, dupa 2-3 minute se ia de pe foc şi se lasă la răcit, să se întărească întregul amestec.
Între timp, se spală cartofii, se curăţă şi se fierb cu sare, apoi se zdrobesc.
Carnea se căleşte cu ceapă tocată şi se scurge de surplusul de ulei, după aceea se amestecă cu piureul de cartofi şi se condimentează. Din amestecul obţinut se modelează chiftele plate.
Acelaşi tip de chiftele se face şi din amestecul cu porumb. Toate chiftelele rezultate se dau prin făină, apoi prin ou bătut, cu sare şi piper şi, la final, prin pesmet. Se prăjesc până se rumenesc pe ambele părţi şi se servesc cu salată de varză, maioneză si sosul format prin omogenizarea ingredientelor aferente.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria japoneză, Carne de porc, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*