Reţete de post – povestite de doi maeştri în arta culinară – album foto

Reţete de post – povestite de doi maeştri în arta culinară – album foto


Sâmbătă, 15 noiembrie, în cea de-a 2-a zi de post din acest an, a avut loc lansarea cărţii “Reţete de post – povestite de doi maeştri în arta culinară”, la Brăila, în cadrul inaugurării şcolii de excelenţă în industria ospitalităţii – Bella Italia.
Cei doi maeştri, Cerasela Lungu şi Tudorel Gheorghiţă, recunoscuţi la nivel naţional și internaţional, s-au întrecut în a oferi publicului cele mai alese bucate, de la delicatese cu sturion până la gustoasele sărmăluţe, preparate de post şi nu numai, într-un aranjament de mare migală.
După cum spun autorii – “Reţete de post” se vrea a fi o carte de bucate menită să ajute persoanele ce vor să traverseze posturile de peste an, îmbinând utilul cu plăcutul. Astfel, reţetele care se găsesc în carte sunt rodul muncii noastre de an cu an, sunt preparate ce îmbină savoarea legumelor şi fructelor, preparate ce se găsesc la îndemâna tuturor şi sunt uşor realizabile.
Vă învăţăm să preparaţi după reţetele noastre şi să vă îmbogăţiţi cunoştinţele dumneavoastră, despre ceea ce poate fi numit nou în domeniul culinar.
Veţi descoperi ceea ce poate o parte din dumneavoastră nu aţi ştiut sau aţi fi dorit să aflaţi, din acest vast domeniu al artei culinare. Faptul că noi încercăm să facem cunoscut un alt segment al cunoscutelor cărţi de bucate găsim publicaţia “Reţete de post” utilă, dat fiind faptul că în literatura gastronomică lipsesc reţetele de post. Sperăm, cu acest prilej, să satisfacem pe deplin pofta de cunoaştere şi curiozitatea cititorului de a face o incursiune în tainele bucătăriei. Chiar dacă în această carte nu veţi găsi doar produse de origine românească, noi dorim a fi o carte de bucate pur românească, cu scopul clar de a satisface cele mai rafinate gusturi.”

Reţete de post cuprinde reţete pentru garnituri, feluri de bază, salate, sosuri, ciorbe şi dulciuri, toate de post. Cei doi maeştri sunt participanţi activi la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, încă de la prima ediţie a acestui concurs, câştigând numeroase premii, mereu pe podium, îi veţi putea găsi cu uşurinţă la standul Bella Italia şi în ediţia din mai 2009 a campionatului, ce va avea loc în Bucureşti.

“Realizată de doi reprezentanţi de marcă ai ANBCT – România, doamna Cerasela Lungu şi domnul Gheorghiţă Tudorel, amândoi maeştri în Arta Culinară, lucrarea de faţă îmbogăţeşte literatura de specialitate, oferind cititorilor, chiar şi celor cu exigente gusturi culinare, bucuria de a alege o varietate de reţete uşoare şi sănătoase. Elaborată şi rafinată, bucătăria românească a reunit exoticul şi noutăţile din gastronomia universală, cu specificul şi personalitatea oamenilor de pe meleagurile noastre. A găti este o artă și pentru asta este nevoie de răbdare şi delicateţe!
Trăind într-o epocă modernă, unde timpul nu permite să fie irosit, ne-am adaptat la tendinţele globale. Astfel, mâncărurile se prepară rapid, sunt mai sănătoase, păstrându-le vitaminele nealterate prin folosirea ingredientelor în stare cât mai naturală. Revoluţia tăcută care se produce în obiceiurile alimentare, cu renunţarea la excesul de calorii, ne obligă să utilizăm materii prime bine alese, optim calculate, fără să renunţăm la savoarea unor preparate delicioase. Având în vedere că cei doi autori sunt Maeștri Instructori la şcoala de excelenţă “Bella Italia”, că au numeroase participări la concursuri de Artă Culinară interne şi internaţionale, menţionez că au fost distinşi cu diplome, medalii şi cupe.
Apariţia acestei cărţi este o sărbătoare pentru suflet, care ne umple gustul de plăcere. Cartea este un buchet de reţete culese, din bogata experienţă a celor doi autori, fiind uşor de preparat, cu gusturi alese, care pot fi folosite pentru diete sănătoase chiar şi de cei cu probleme de sănătate.
O recomandăm tuturor celor care îşi doresc să se bucure de o viaţă sănătoasă, fără să renunţe la plăcerile gastronomice!”

(Dumitru Burtea, Preşedinte ANBCT, President Honorary Members of WACS, Președinte Euro Toques România)
(ANBCT – Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, WACS – World Association of Chefs Societies)

Mai multe detalii despre carte, puteţi afla de aici

Lansarea cartii Retete de post (11 fotografii)
15 Noiembrie 2008
Braila, Romania

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Evenimente.

Exprimați-vă opinia

*