Mâncare libaneză din carne de miel

Mâncare libaneză din carne de miel


22 noiembrie este ziua naţională a Libanului, ţară care şi-a câştigat independenţa faţă de Franţa în 1943. Nu despre evenimente la fel de plăcute se putea vorbi 20 de ani mai târziu, când John F. Kennedy a fost asasinat în Dallas, Texas. Locul lui a fost după aceea luat de vicepreşedintele Lyndon B. Johnson.

Ingrediente:

7 linguriţe unt
un vârf de cuţit scorţişoară
sare, piper
½ ceaşcă seminţe de pin
1 ceapă
un vârf de cuţit ienibahar
150 g carne de miel tocată

Preparare:

Se încinge untul în tigaie şi se călesc seminţele de pin, amestecând mereu ca să nu se ardă. Când se rumenesc, se scot cu o paletă şi se scurg pe şerveţele de hârtie. Carnea se toacă în acelaşi unt, în aceeaşi tigaie până ce îşi schimbă culoarea.
Cu o lingură de lemn, se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Se condimentează cu scorţişoară, iehibahar, sare şi piper. Se pun seminţele de pin peste carne. Se ia o ceapă nu prea mare, se curăţă, se toacă şi se căleşte. Se poate servi cu ardei copţi sau cartofi.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*