Miel libanez

Miel libanez


17 noiembrie – 1869, după 10 ani de construcţie, a fost inaugurat Canalul Suez între Marea Mediterană si Marea Roşie. 120 de ani mai târziu, la Praga, în 1989, începea Revoluţia de catifea, cu manifestaţiile anticomuniste ale studenţilor din acest oraş. Ziua este deosebit de importantă pentru Libia, ţară care în această zi, în anul 1950 şi-a câştigat independenţa.

Ingrediente:

sare, piper, după gust
300 g pulpă de miel
1 ceapă
3 ardei iuţi
300 g morcovi
5 linguriţe ulei de măsline
10 măsline
3 căţei de usturoi
1 lingură coriandru boabe
busuioc
un vârf de cuţit chimen
1 linguriţă ghimbir
1 lămâie
1 linguriţă coriandru

Preparare:

Se spală carnea, se curăţă de părţile grase şi se taie cuburi, apoi se prăjeşte. Se toacă ceapa şi se pune peste carne. Amestecul se condimentează cu chimen, coajă rasă de lămâie, sare şi piper. Deasupra se toarnă apă, cât să depăşească ingredientele cu 1 cm, se dă în clocot şi se fierbe cu capac la foc 1 oră şi un sfert.
Morcovii se taie cuburi mici şi se pun în tocană. Separat, se toacă ardeii iuţi şi usturoiul. Se amestecă şi se zdrobesc în robotul de bucătărie cu puţin chimen, coriandru, busuioc, apă şi un vârf de cuţit sare.
Cu sosul obţinut se asezonează mâncarea clocotind. Se mai lasă o jumătate de oră să fiarbă până şi morcovii se înmoaie. Chiar la sfârşit, se adaugă măslinele fără sâmburi, tăiate felii. Se decorează cu coriandru verde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*