Pârjoale

Pârjoale


12 noiembrie – În această zi, în 1857, apăreau în Moldova timbrele poştale cu un cap de bour, vechea stemă a Moldovei, în prezent, unele dintre cele mai valoroase din lume. Tot pe plaiuri mioritice, dar câţiva ani mai târziu, în 1884 s-a introdus, la Timişoara, pentru prima oară în Europa, iluminatul electric al străzilor. Tot astăzi este “ziua de naştere” (1819) a lui George Eliot (pseudonimul lui Mary Ann Evans) şi Ziua cercetaşului.

Timbre am zis, Moldova am zis, pârjoale vă servim.

Ingrediente:

1 ou
sare, piper
300 g carne
1 morcov
3 felii de pâine
mărar
făină
1 ceapă
usturoi
ulei

Preparare:

Se alege o bucată de carne fără grăsime şi pieliţe, se spală bine şi se dă prin maşina de tocat. Se toacă ceapa, se căleşte în ulei încins, iar când se rumeneşte, se amestecă cu morcovul curăţat şi tăiat, verdeaţa şi pâinea şi se macină la un loc, apoi se amestecă cu carnea. Se adaugă 1 ou, puţină apă, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se frământă. Din aluatul obţinut se modelează bile destul de mari, lunguieţe. Acestea se dau prin făină, apoi prin oul rămas bătut, iar la sfârşit prin pesmet. Se călesc pe amândouă părţile până se rumenesc frumos şi se servesc cu salată şi sos de usturoi.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*