Pirohy (reţetă ucrainiană)

Pirohy (reţetă ucrainiană)


20 noiembrie – 1917 este ziua cand Ucraina a fost declarată republică. 89 ani mai târziu, se stingea scriitorul rus Lev Nicolaevici Tolstoi.

Ingrediente:

1 ou
5 ceşti făină
un vârf de cuţit sare
1-3 ceşti apă
1 ceaşcă lapte
1 ceaşcă mac
1 gălbenuş
3 linguriţe zahăr
1 ceaşcă varză umplută
1 ceapă
1 ceaşcă ciuperci tocate
sare, piper

Preparare:

Se amestecă apa cu laptele. Se încorporează oul. Încetul cu încetul, se adaugă făina. Cantitatea poate diferi, aşa că se pune cât pentru un aluat moale. Se amestecă apoi se frământă, se acoperă şi se lasă la cald 1 oră. Elasticitatea depinde de timpul de frământare. Se rulează în foaie subţire şi se taie în pătrate de 3 cm. Pe fiecare pătrat se pune câte 1 linguriţă de umplutură, după care se îndoie. Capetele se prind şi se apasă ca să nu se desfacă mai pe urmă.
Pentru umplutură, se căleşte varza, se scurge, apoi se adaugă ceapa tocată şi ciupercile şi se prăjesc împreună 10 minute. Pentru cealaltă variantă se zdrobeşte macul şi se amestecă gălbenuş şi zahăr.
Pe măsură ce toate pirohy sunt gata se aşază sub un prosop umed ca să nu se usuce, apoi se pun în apă clocotită cu sare, amestecând mereu ca să nu se lipească de oală. După 5 minute se iau de pe foc, se clătesc cu apă rece şi se scurg. Se servesc imediat cu smântână sau călite, cu puţină ceapă.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria ucrainiană, Garnituri, Reţeta zilei, Salate, Salate cu ciuperci, Salate cu legume, Salate cu ouă.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*