Placintă de post cu ciuperci

Placintă de post cu ciuperci


Ingrediente:
1 pachet foietaj filo
1 kg ciuperci
2 roşii
2 morcovi
3 linguri pătrunjel verde, tocat
½ ţelină rădăcină
1 ceapă albă
sare, piper, chimen măcinat

Preparare:
Ciupercile, roşiile, morcovii, ţelina şi ceapa se taie cuburi mici, apoi se călesc în ulei pe jumătate, adăugând roşiile la sfarsit. Se asezonează după gust cu sare, piper şi chimen.
Se desfac foile, se suprapun câte cinci – ungând fiecare foaie cu ulei, se aşază din umplutură pe ultima foaie şi se împătureşte, îndoind marginile să nu iasă compoziţia.
Se pun într-o tavă şi se dau la cuptor, primele 10 minute la foc potrivit spre iute, apoi încă 15-20 de minute – la foc mic. Când se scoate plăcinta din tavă, se înfășoară într-un prosop curat, umed, pentru a înmuia puțin foile, plăcinta se taie rece. În timpul coacerii se poate pune o cratiță cu apă pe grilajul de jos al cuptorului, sub grilajul pe care este așezată tava.

Placinta cu ciuperci (19 fotografii)
21 Noiembrie 2008

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*