Studzienina

Studzienina


În 10 noiembrie 1970, Marele Zid Chinezesc a devenit obiectiv turistic. În aceeaşi zi, dar cu mult timp în urmă (1688), pe meleagurile noaste, a fost terminată tipărirea Bibliei în limba română. 10 noiembrie este şi Ziua Artileriei în România. Pentru că se împlinesc 90 de ani de când a fost semnată Declaraţia de independenţă a Poloniei, astăzi vă servim cu o Studzienina tradiţională.

Ingrediente:

2 picioruţe de porc cu os
350 g carne moale
1 ceapă
1 ceaşcă ţelină
1 morcov
1 linguriţă piper boabe
5 căţei de usturoi
1 linguriţă sare
10 ceşti apă
1 lămâie

Preparare:

Se stoarce lămâia şi se pune sucul deoparte. Carnea se pune la fiert împreună cu legumele şi usturoiul şi se condimentează cu sare, după gust. În aceeaşi oală, se pune şi piperul boabe, dar nu oricum, ci împachetat într-un săculeţ de tifon. Se lasă să fiarbă la foc domol, 2 ore, până ce carnea se înmoaie.
Din când în când, spuma formată la suprafaţă se îndepărtează cu paleta. Se scot legumele şi se pun deoparte, se scot şi picioruţele şi se curăţă carnea de pe os. Carnea rămasă se taie mărunt şi se pune la fiert în acelaşi lichid, timp de o jumătate de oră. Se scoate săculeţul cu piper.
În acest stadiu, se gustă supa şi se mai adaugă sare dacă este nevoie, pentru că în principiu acesta trebuie să fie un preparat destul de sărat. Se pune carnea cu lichidul rămas într-o tavă înaltă şi se lasă 10 ore la rece, în frigider.
In acest timp, gelatina din oase va întări preparatul care va căpăta o culoare uşor alburie. Într-un final, Studzienina se taie cuburi şi se serveşte cu suc de lămâie.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria poloneză, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*