Tochitură dobrogeană

Tochitură dobrogeană


14 noiembrie – în această zi s-a născut Claude Monet, pictor impresionist francez (1840-1926).
Pentru britanici, ziua aceasta a adus, în 1922, postul BBC – British Broadcasting Corporation – care emitea pentru prima oară. României, 1878, după Războiul de Independenţă, 14 noiembrie i-a adus Dobrogea.

Ingrediente:

500 g carne de porc
1 ceapă
5 linguriţe sos de roşii
5 linguriţe ulei
ouă
5 căţei de usturoi
mălai
1 ceaşcă vin roşu
sare
piper
boia
cimbru

Preparare:

Se taie carnea cuburi, usturoiul se taie felii, iar ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Când aceasta începe să se rumenească se adaugă carnea. Se condimentează cu boia, cimbru, sare şi piper, după gust. Carnea trebuie prăjită pe toate părţile, de aceea trebuie întoarsă mereu. Când aţi ajuns la acest stadiu, se adaugă 3 ceşti de apă şi o parte din usturoi.
Se lasă totul să fiarbă sub capac, apoi fără, până ce apa scade şi carnea se înmoaie. Se adaugă vinul, sosul de roşii, restul de usturoi, se amestecă bine. După 5 minute, se ia de pe foc şi se aşază pe farfurii.
Se prepară mămăliga şi se pune câte o porţie la fiecare mesean, la fel se prăjesc ouăle ochiuri şi se repartizează pe farfuriile cu tochitură. Se serveşte imediat cu castraveţi muraţi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de porc, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*