Totul despre tine

Totul despre tine


Dacă stai de vorbă cu un chiromant, acesta îţi va spune că liniile din palmă spun dacă nu totul atunci aproape totul despre personalitatea ta. Dacă întrebi un doctor, la prima vedere, îţi va spune că poate afla multe despre starea corpului tău după culoarea limbii, după paloarea obrajilor, lovirea uşoară a buzei de jos ş.a.m.d. Să nu vă mai spun de astrologie; sunt atâtea domenii care ştiu totul despre noi, că stai şi te întrebi de ce mai avem nevoie de ani lumină până la autodefinirea fiecăruia dintre noi.
Aşa stă treaba şi cu poziţiile bietului nostru corp, conservat de E-uri pe timp de zi. În plus, gesturile pe care le facem, felul în care ţinem mâna când fumăm, poziţia capului când salutăm, strângerea de mână, ticurile de orice fel, păşitul apăsat sau săltăreţ, tonul vocii, privirea şi alte detalii la fel de banale tind să ne descrie caracterul, să ne dea de gol. Cel puţin aşa zic unii specialişti în psihologie practică, precum Peter Collett, în Cartea Gesturilor.
Ei! Dar corpul comunică şi pe timp de noapte, în stare catatonică. El emite mesaje şi atunci când nu suntem de faţă! Trădătoare carapace mai avem! Staţi liniştiţi, nu este vorba de nicio filozofie, ci doar despre faptul că poziţiile de somn exprimă atitudini. De exemplu, se spune despre persoanele care dorm pe spate că sunt puternice, optimiste şi le place să iasă în evidenţă. Despre cei care se odihnesc pe burtă se zice că ar fi ordonaţi şi punctuali. Mai puţin întâlnită este aşa-numita poziţie sfinx, cu genunchii strânşi sub corp, cu faţa în pernă, o întâlnim cu precădere la persoanele insomniace, cu un somn zbuciumat. Ar mai fi cei care dorm înfăşuraţi în plapumă: timizii, izolaţii. Şi mai este poziţia fetusului, adică somnul pe o parte, cu genunchii mai mult sau mai puţin strânşi la piept. Mai sunt persoane cărora le place să strângă perna în braţe în timp ce dorm, despre acestea se spune că au nevoie în permanenţă de o mână protectoare. Cealaltă variantă, cu mâinile pe lângă cap, dezvăluie un om dezinvolt, plin de încredere în sine şi optimist.
Tot în somn ne vorbesc şi visele. Despre speranţe, frustrări, despre realizări şi neîmpliniri, ele, spun unii specialişti, ştiu totul, dar când ne aducem aminte? Ca nişte portiţe spre lumea interioară, ca nişte continuări şi reinterpretări ale cotidianului, visele relevă sau anticipează evenimente, cunoscătorii spun ca visele sunt lipsite de culoare, cu siguranţă nu şi de trăiri.
Cu alte cuvinte, autocunoaşterea trebuie să fie doar o chestiune de calcul. Din moment ce îţi cunoşti zodia şi ascendentul şi mai ştii şi cu anume care semn ai fost înzestrat în zodiacul chinezesc, personalitatea ta se încadrează din start în anumite şabloane: echilibrat, dual, ambiţios, harta cerească are a ne zice ceva zilnic. Muntele lui Venus este proeminent? Viaţa ta de cuplu chiar este în mâini bune, numai de bine. Ai degetul arătător mai scurt decât inelarul? S-ar putea să ai probleme cu încrederea în sine, dar dacă azi-noapte ai visat un tren, ceva de bine trebuie că e pe cale să ţi se întâmple.
Acum, ai doar grijă să nu te joci prea des cu inelul, altfel cei din jur îşi vor da seama că te nelinişteşte ceva şi ia odată vitaminele alea, să nu te critice iar doctorul că îţi neglijezi sănătatea! Ca să fii sigur că iubita nu te înşeală fă şi tu chestionarul de pe ultima pagină din revista pe care-o citeşti! Nu ştiu ce nu ai înţeles.
Mai ai vreo nelămurire despre tine sau despre viitorul tău?

Ana-Maria Radu

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Articole.

2 raspunsuri la Flinstones şi o porţie de pop-corn

  1. Lora a spus:

    “Carnea – una dintre cele mai populare reţete cu carne este “gebratten”, un amestec de carne parţial prăjită, zahăr, frunze de dafin, piper, struguri, smântână, …” – nu exista la trditia evreiasca amestecatul carnii cu lactatele – se imbolnaveste si ficatul si 1data cu el cade si stomacul bolnav de ulcer! ;)

  2. Asterisc a spus:

    Felicitari, o bucatarie inedita, plina de mister, Multumim.

Exprimați-vă opinia

*