Tripa de Vaca braziliana

Tripa de Vaca braziliana


15 noiembrie – 1956 este data apariţiei primului film al lui Elvis Presley, “Love me tender” (Paramount, New York). Tot America, dar ceva mai târziu, în 1969 peste 250.000 de oameni protestau la Washington DC împotriva Războiului din Vietnam. Şi vorbind despre acelaşi continent, aflaţi că astăzi este Ziua Republicii Federative a Braziliei.

Ingrediente:

1 ceaşcă vin sec
5 ceşti supă
1 ceaşcă parmezan ras
10 linguriţe suc de lămâie
1 ceapă
1 ceaşcă măsline
un vârf de cuţit sare
1 kg măruntaie de vacă
3 căţei de usturoi
dafin
1 ardei
5 linguriţe coriandru
5 linguriţe ulei de măsline
5 roşii
un vârf de cuţit piper

Preparare:

Se curăţă ardeiul de seminţe şi se taie felii, se rade brânza, iar ceapa şi roşiile se toacă mărunţel. Se spală măruntaiele şi se taie cuburi destul de mari. După aceea, se stropesc cu suc de lămâie şi se lasă la marinat.
Se încinge ulei de măsline şi se călesc ceapa, usturoiul zdrobit şi ardeii. Se adaugă roşiile, vinul, supa, dafinul şi coriandrul tocat. Se toarnă peste carne şi se fierbe tot amestecul 1 oră cu capac, la foc mic.
Se condimentează cu sare şi piper şi, din când în când, se amestecă cu lingura de lemn până ce sosul se îngroaşă. La final, se adaugă măslinele fără sâmburi. Se mai lasă puţin până ce şi acestea se înmoaie cât de cât. Deasupra se rade brânză şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*