Vinete cu parmezan

Vinete cu parmezan


25 noiembrie este ziua naţională a Republicii Surinam, o mică ţară din nord-estul Americii Latine, cunoscută mai de mult ca Guyana Olandeză. A fost descoperită în 1498 de Cristofor Columb Şi şi-a câştigat independenţa în1975. 25 noiembrie este şi ziua internaţională a nonviolenţei.

Ingrediente:

5 linguriţe ulei de măsline
sare, piper
1 ceaşcă făină
1 ceaşcă pesmet
3 ouă
3 vinete
300 g roşii
1 căţel de usturoi
300 g brânză mozzarella felii
1 ceaşcă brânză parmezan rasă
3 linguriţe busuioc proaspăt

Preparare:

Se taie vinetele felii subţiri pe lungime. Se aşază în straturi pe o strecurătoare şi se sărează puţin. Deasupra se aşază câteva farfurii ca, sub greutatea lor, lichidul din vinete să se scurgă. Se lasă 3 ore, timp în care se pregăteşte sosul de roşii astfel: roşiile, pot fi ele şi din conservă, se toacă şi se amestecă cu usturoiul zdrobit şi ulei de măsline, apoi se macină în robotul de bucătărie. Pasta obţinută se condimentează cu sare şi piper, după gust. Când vinetele s-au scurs se aşază pe şerveţele de hârtie pentru a se usca şi mai bine şi pentru a îndepărta excesul de sare.
Separat, se face un amestec din făină şi pesmet. Ouăle se bat în alt vas cu piper şi boia, dacă vă place.
Într-o tigaie mică se pune ulei de un deget. Când acesta se încinge se pun câte una, feliile de vânătă la prăjit, nu înainte însă de a le da mai întâi prin amestecul de făină şi prin ou. Când se rumenesc pe ambele părţi se aşază iar pe şerveţele de hârtie, de data aceasta pentru a scurge excesul de ulei.
Într-o tavă mare, se toarnă sosul de roşii. Deasupra se aşază o parte din feliile de vânătă, peste care se aşază mozzarella şi se presară parmezan ras şi busuioc tocat.
Urmează încă un strat de vinete, unul de sos, restul de mozzarella, parmezan şi busuioc. Continuaţi cu vinetele rămase, sos şi brânză rasă.
Se coace o jumătate de oră, apoi, când se rumeneşte, preparatul se lasă un sfert de oră să se răcească.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*