Aloe Vera – planta nemuririi

Aloe Vera – planta nemuririi


Este o plantă subtropicală din familia liliaceelor. Există peste 250 de specii de aloe, dar aloe vera (Aloe Barbadensis Miller) este cea mai cunoscută, datorită efectelor sale terapeutice extraordinare, ea fiind considerată un veritabil medicament natural. Numele “Barbadensis Miller” l-a primit după botanistul Miller, care a descris pentru prima dată planta din insulele Barbados, iar denumirea de aloe provine de la “aloeh” (cuvânt arab) ce înseamnă sevă cristalină şi amară. Planta, în comerţ, este cunoscută sub numele de “aloe vera” – Vera (cuvânt latin) înseamnă “adevărat”, denumire ce se datorează efectului său foarte puternic în terapie.
Vechii egipteni o numeau planta nemuririi şi o puneau printre darurile funerare împreună cu faraonii pentru a asigura, chiar şi după moarte, sănătate spiritului faraonului. Cu sute de ani în urmă, africanii agăţau planta în mănunchiuri deasupra uşii pentru a alunga spiritele malefice. Medici celebri ai antichităţii şi personalităţi istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativă a acestei plante. Prima atestare documentară a plantei-miracol o găsim încrustată în piatră pe o plăcuţă, descoperită într-un mormânt egiptean de acum 3500 de ani.
Planta are frunze cărnoase în forma de lance care cresc direct din pământ, cu marginile în formă de dinte de fierăstrău. În mijloc prezintă o tulpină care se termină în flori de culoare galben-roşiatic de forma cilindrică. Planta cultivată are înălţimea de 75-120 cm, are 12-15 frunze late, cărnoase, greutatea unei frunze fiind între 700-1500 grame. Mărimea frunzelor depinde de calitatea solului şi de climă. Planta atinge maturitatea după 3-4 ani, abia atunci poate începe perioada de recoltare. Aloe Vera creşte natural în Africa de Nord, dar și în estul şi sudul Africii, în ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Roşii, în India, China şi insulele Oceanului Indian. Este cultivată în insulele din Marea Caraibelor, în ţări ca Republica Dominicană, Barbados, Jamaica, Puerto-Rico. Mari plantaţii se găsesc în Texas, California, Arizona şi Mexic. În general planta nu creşte în zonele geografice unde temperatura coboară pentru mult timp sub zero grade.
Datorită compoziţiei sale naturale, vegetale, aceasta ţine corpul într-o stare fiziologică sănătoasă, creează organismului posibilitatea de a se regenera. Prin întărirea sistemului imunitar are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil să valorifice cele 240 de substanţe active, conform necesităţilor sale. Se întrebuinţează pentru a tonifica, a stimula întreg metabolismul, ca medicament pentru stomac, purgativ, colagog, emenagog. Ca uz extern, favorizează vindecarea rănilor, calmează durerea arsurilor, chiar şi cele provocate de razele x.
Aloe Vera a devenit atât de populară, datorită proprietăţilor sale miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au arătat că îmbunătăţeşte capacitatea pielii de autohidratare, ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi asigură absorbţia substanţelor benefice în straturile profunde ale pielii. Aceste proprietăţi au făcut din Aloe Vera o plantă indispensabilă în industria produselor cosmetice şi a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizată în peste 95% din produse.
Planta poate fi cultivată chiar şi în apartamente, ea nefiind foarte pretenţioasă. Totuşi, este bine ca, atunci când vreţi să vă folosiţi de proprietăţile ei în tratarea unei afecţiuni, să cereţi părerea unui specialist în medicina naturistă.

A.E.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Diete/Sănătate.

1 raspuns la Fructul de aur – koum quat

  1. Paulina a spus:

    pfui, nu-i chiar asa. mai mor si oameni pcfeert sanatosi. marea problema cu gripa asta e ca nu prea se stie exact ce e cu ea si cum ataca. mor mai mult tinerii (de obicei de gripa mor batranii), la unii oameni se manifesta foarte lejer, la altii e extrem de agresiva etc. deci marea problema e ca nu prea se stiu multe. altfel, imi inchipui ca o fi mare tambalau la tv. dar nici chiar de ignorat nu-i. (eu invat treburile astea de la nemti, aici nu-i nici o isterie, dar oamenii sunt un pic ingrijorati. mai ales ca a murit si o femeie de 40 si ceva de ani care nu avea nici o alta boala )

Exprimați-vă opinia

*