Ardei umpluţi cu ciuperci

Ardei umpluţi cu ciuperci


Ingrediente:

6 ardei graşi
1 ardei capia
1 ceapă albă
2 morcovi
200 g orez
500 g roşii decojite, în bulion
500 g ciuperci
pătrunjel tocat
sare, piper, după gust
1 linguriţă de busuioc
ulei

Preparare:

Se taie cubuleţe ardeiul capia şi ciupercile, morcovii se dau prin răzătoare, apoi se călesc în ulei încins. După 5 minute se adaugă orezul spălat şi scurs, se omogenizează şi se lasă la foc mic 15 minute, amestecând continuu să nu se lipească boabele de orez între ele. Se incorporează apoi ceapa tăiată julien, ardeiul capia şi ciupercile, acestea se călesc împreună cu orezul şi morcovii 10 minute. Se asezonează cu sare şi piper după gust şi se presară pătrunjelul.
Se decupează capac la fiecare ardei gras, se înlătură seminţele şi se pregătesc pentru umplutură. Se ia din compoziţia obţinută mai sus şi se umplu ardeii, presând cu degetul umplutura în ardei. Se aranjează ardeii într-un vas de iena, uns în prealabil cu ulei, strânşi unul lângă altul, apoi se toarnă apă de 3 degete. Se pune capacul şi se dă la cuptorul preîncălzit 45 de minute, la foc mediu.
Între timp, roşiile se decojesc şi se taie în 2-3 bucăţi, se scurg de bulion. La foc mic, într-o tigaie, se rumenesc 2-3 linguri de făină, când îşi schimbă culoarea se toarnă bulionul, treptat, amestecând mereu până se îngroaşă. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc.
Se scoate vasul de iena din cuptor, se toarnă sosul de roşii condimentat peste ardei, apoi se reintroduc ardeii la cuptor pentru încă 15 minute, dar fără capac. Se servesc calzi.

Ardei umpluti cu ciuperci (16 fotografii)
14 Decembrie 2008

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*