Biscuiţi cu ceapă

Biscuiţi cu ceapă


În 3 decembrie, acum exact 190 de ani, Illinois devenea cel de-al 21-lea stat al SUA. Tot astăzi se împlinesc 89 de ani de la moartea lui Pierre-Auguste Renoir, celebru pictor impresionist francez (1841-1919).

Ingrediente:

1 ceaşcă lapte
1 linguriţă smântână
1 ceapă verde tocată
un vârf de cuţit praf de copt
3 ceşti cu făină
½ ceaşcă mălai
5 linguriţe zahăr
sare, piper
1 ceaşcă unt

Preparare:

Se amestecă laptele cu puţin unt şi ceapa tocată. Separat, se face un amestec din făină, praf de copt, mălai, zahăr, sare şi piper. Se adaugă jumătate din unt şi laptele. Se amestecă bine până amestecul devine omogen.
Se frământă şi se întinde în foaie de 1 cm grosime. Cu ajutorul unui pahar sau al unui cuţit special se taie forme de biscuiţi care apoi se pun pe hârtia de copt din tavă, la o distanţă destul de mare unul de altul ca să nu se lipească în timpul coacerii. Se ung cu unt şi se pudrează cu sare şi piper. Biscuiţii se coc 20 de minute în cuptorul încins, la foc mediu spre mic, apoi se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire. Se servesc cu iaurt.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*