Biscuiţi pentru ceai

Biscuiţi pentru ceai


În 16 decembrie 1773 a avut loc „partida de la Boston”, în provincia britanică Massachusetts, devenită ulterior stat american. În această luptă, coloniştii distrug, prin scufundarea unor vapoare, o mare cantitate de încărcătură de ceai. Partida de ceai de la Boston a fost una din scânteile Revoluţiei americane. 2 ani mai târziu, în Anglia, se năştea Jane Austen, scriitoare engleză previctoriană, cunoscută mai ales pentru „Mândrie şi prejudecată„ şi „Emma”. Pentru că am amintit de ceai, de Anglia, vă poftim să serviţi un biscuite cu ceai.

Ingrediente:

3 ceşti făină
3 linguriţe praf de copt
½ ceaşcă brânză dulce
½ ceaşcă zahăr
¼ ceaşcă stafide
¼ ceaşcă alune tocate
½ ceaşcă unt
un vârf de cuţit ghimbir
1 ceaşcă lapte
sare

Preparare:

Se amestecă făina cu brânza, stafidele, nucile tocate, praful de copt şi sarea. Se adaugă ghimbir după gust.
Untul se bate cu laptele până se obţine o pastă care apoi se încorporează în făină. Aluatul se întinde imediat în foaie subţire şi se taie cu un pahar sau o formă specială pudrată.
Biscuiţii obţinuţi se aşază pe o tavă unsă şi se coc 15 minute. Când se rumenesc, se servesc imediat cu unt sau miere şi ceai.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria engleză, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*