Boterkoek (Biscuiţi cu unt)

Boterkoek (Biscuiţi cu unt)


În 23 decembrie 619 Bonifaciu al V-lea este numit Papă, iar în 1777 se naşte Ţarul Alexandru I al Rusiei. Astăzi se împlinesc 120 de când pictorul olandez Vincent van Gogh îşi taie o parte din urechea stângă într-un moment de rătăcire. Pentru cine îşi mai aduce aminte de „Terasa Cafenelei Noaptea”, astăzi am pregătit o reţetă din ţara de origine a autorului, Olanda.

Ingrediente:

1 ceaşcă unt
1,5 ceşti zahăr
1 ou mare
1 linguriţă esenţă de migdale
3 ceşti făină
1 linguriţă praf de copt
1 ceaşcă migdale tocate puţin

Preparare:

Se pune untul în robotul de bucătărie, se adaugă zahărul şi se bate până se obţine o pastă pufoasă. Se incorporează oul şi esenţa de migdale, apoi se combină cu praf de copt şi făină cât cuprinde.
Aluatul, destul de tare se pune în tava unsă şi se apasă uniform, cu mâinile, ca să se întindă. Se presară migdalele şi se împing uşor în aluat după care se unge totul cu ou şi se coace 30 de minute în cuptorul încins în prealabil.
Când preparatul se rumeneşte, se taie felii şi se serveşte imediat, eventual cu lapte.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Bucătăria olandeză, Deserturi, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*