Brânză fondue

Brânză fondue


5 decembrie 1933 este ziua când în SUA se încheie prohibiţia. Începută în 16 ianuarie 1920, prin aplicarea celui de–al 18–lea Amendament al Constituţiei SUA, care condamna producerea, transportul sau comercializarea alcoolului, prohibiţia nu a reuşit să îmbunătăţească viaţa socială şi economică, aşa cum se dorise.
Astăzi comemorăm moartea a doi artişti celebri din domenii diferite: Wolfgang Amadeus Mozart, compozitor, pianist, violonist şi dirijor austriac (1756-1791) şi Claude Monet, pictor impresionist francez (1840-1926). Calendarele ortodox, romano-catolic şi greco-catolic îl celebrează în această zi pe Sf. Sava cel Sfinţit.

Ingrediente:

250 g brânză Gruyère, rasă
250 g brânză Emmentaler, rasă
5 linguriţe amidon
1 ceaşcă vin sec
5 linguriţe sherry
sare, piper
un vârf de cuţit nucşoară
½ baghetă franţuzească
100 g broccoli
1 căţel de usturoi
1 cartof
1 morcov
100 g arpagic

Preparare:

Se taie pâinea cuburi. Legumele se taie bucăţi nu foarte mici. Se freacă o tigaie cu usturoi, apoi se toarnă în ea vinul şi se fierbe la foc mic. Brânza se amestecă cu amidonul, apoi se încorporează în vin. Se adaugă sherry, nucşoară, sare şi piper.
Se amestecă mereu până se amestecul devine omogen şi are o consistenţă destul de bună. Se păstrează cald până se serveşte cu pâinea şi legumele fierte si trase in unt în prealabil şi puţin condimentate.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria franceză, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*