Budincă de sărbători

Budincă de sărbători


26 decembrie este ziua când, în 1989, Frontul Salvării Naţionale din România formează un guvern provizoriu care anunţă schimbările legislative necesare într-o ţară democratică. 26 decembrie 1891 este ziua de naştere a scriitorului american Henry Miller, autor al piesei de teatru „Moartea unui comis-voiajeur”. În aceeaşi zi, dar în 1926 s-a născut pictorul de origine cubaneză Gina Pellón.

Ingrediente:

1 ceaşcă lapte
10 linguriţe miere
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
3 gutui mici copţi
½ ceaşcă zahăr
5 căni pâine tăiată cuburi, uscată
5 ouă
3 ceşti smântână
1 linguriţă suc de lămâie
un vârf de cuţit scorţişoară

Preparare:

Ouăle se bat cu mixerul, apoi se amestecă cu brânza, laptele, mierea, vanilia şi scorţişoara. Se incorporează cuburile de pâine şi se lasă amestecul 1-2 ore la rece, după care se readuce la temperatura camerei.
Se curăţă gutuile de coajă şi de sâmburi, apoi se taie felii care se pun într-un vas mic, se stropesc cu suc de lămâie şi se amestecă cu zahăr. Se toarnă în compoziţia cu pâine, se amestecă, apoi se aşază pe o tavă unsă cu unt şi se coace totul în cuptorul încins 30 de minute.
După acest interval, budinca se pudrează cu zahăr şi scorţişoară şi se lasă încă 10-15 minute în cuptor să se rumenească. Se lasă să se răcească şi să se întărească la temperatura camerei.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*