Ciuperci umplute cu tofu

Ciuperci umplute cu tofu


Ingrediente:

15 ciuperci mari
5 linguriţe ulei de măsline
250 g tofu
1 ceapă tocată
½ ceaşcă ţelină rădăcină, tocată
1 ceapă verde tocată
1 căţel de usturoi
un vârf de cuţit cimbru uscat
½ ceaşcă pesmet
1-2 linguriţe drojdie uscată
3 linguriţe pătrunjel verde, tocat
sare, piper

Preparare:

Se taie codiţele de la ciuperci şi se toacă mărunt. Pălăriile ciupercilor se călesc în puţin ulei de măsline, apoi se scurg.
Tofu bine scurs se fărâmiţează. Separat, se căleşte ceapa şi ţelina. Când se înmoaie, se adaugă tofu fărâmiţat, usturoiul şi cimbrul. Compoziţia se condimentează şi se căleşte încă vreo 5-6 minute, apoi se incorporează pesmetul, drojdia şi pătrunjelul.
Cu amestecul obţinut, încă cald, se umplu ciupercile şi se aşază pe o tavă unsă. Se coc 15 minute în cuptorul încins, iar când se rumenesc, se scot pe un platou şi se decorează cu salată verde.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*