Desertul moşului

Desertul moşului


În 24 decembrie 640 este numit Papa Ioan al IV-lea. In 1893 industriaşul american Henry Ford a testat primul său motor de automobil. Dacă tot suntem în domeniul tehnologiei, trebuie să amintim că în 24 decembrie 1968 este survolată pentru prima dată Luna, cu naveta spaţială Apollo 8. Nu în ultimul rând, astăzi trebuie să îi felicităm pe cei care poartă numele Sf. Cuvioasa Mucenita Eugenia, sărbătorită în calendarele ortodox şi greco-catolic. Pentru că azi e Ajunul Crăciunului şi pentru că prăjiturile sunt ceva la ordinea zilei, vă oferim o reţetă delicioasă şi totuşi uşor de realizat, numai bună de impresionat colindătorii.

Ingrediente:

3 linguriţe suc de portocale
100 g brânză moale
3 linguriţe zahăr
3 linguriţe unt de arahide
100 g curmale fără sâmburi, tocate
50 g stafide tocate
1 linguriţă coajă rasă de lime
100 g alune prăjite, tocate

Preparare:

Se amestecă curmalele cu stafidele, zahărul şi sucul de lămâie, după care, compoziţia obţinută se acoperă şi se pune pe foc. Se lasă 10 minute, amestecând din când în când, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Brânza se bate cu untul de arahide şi coaja de lime, după care se încorporează în amestecul cu stafide şi curmale şi se lasă 15-20 de minute la rece.
Amestecul va fi destul de tare, dar consistenţa lui trebuie să permită modelarea. Se fac 20 de bile, se rulează în mâini, se dau prin alune şi se lasă deoparte, la rece, până apar colindătorii.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*