File de merluciu cu maioneză

File de merluciu cu maioneză


6 decembrie – În această lună, în ziua şasea, are loc pomenirea celui între sfinţi Părintelui nostru Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, făcătorul de minuni. Cel între sfinţi Părintele nostru Nicolae a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian. Mai întâi a strălucit prin vieţuire călugărească; iar pentru viaţa lui îmbunătăţită a fost făcut arhiereu.
Dar pentru că sfântul propovăduia cu îndrăzneală credinţa în Hristos a fost prins de mai-marii cetăţii, a fost bătut şi chinuit, apoi aruncat în temniţă, împreună cu alţi creştini. Când marele şi binecredinciosul împărat Constantin a ajuns, cu voia lui Dumnezeu, împărat al romanilor, au fost eliberaţi din legături toţi cei închişi şi, odată cu aceştia, şi Sfântul Nicolae, care s-a dus în Mira.

Ingrediente:

2 kg file de merluciu
½ kg morcovi
½ kg ceapă roșie
300 g rădăcină de pătrunjel
4 foi dafin
sare, piper boabe, după gust

Pentru maioneză:

2 ouă
smântână
1 lingură muștar
½ lămâie, doar zeama
ulei de floarea soarelui

Preparare:

Se curăță morcovii, pătrunjelul rădăcină, se decojește ceapa și se taie în 2. Se fierb toate acestea în apă cu sare, după ce s-au fiert se adaugă peștele, se mai lasă la foc potrivit 5 minute, nu mai mult să nu se împrăștie peștele. Se lasă să se răcească toate, în apa în care au fiert, apoi se scoate peștele și se scurge zeama.
Se prepară maioneza cu smântână. Într-o tava de porțelan, se face un pat din maioneză, deasupra se așază peștele. Opțional, se poate garnisi cu morcovii tăiați rondele.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Aperitive cu peşte, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*