Gnocchi cu sos de unt şi salvie

Gnocchi cu sos de unt şi salvie


Cinefililor le amintim că în 20 decembrie 1997 a avut loc premiera filmului “La vita é bella” în regia lui Roberto Begnini. Filmul s-a distins la Cannes cu Marele Premiu al Juriului şi cu trei Premii Oscar.
20 decembrie 1808 este ziua venirii pe lume a celui care avea să joace un rol deosebit de important în dezvoltarea culturii şi spiritualităţii ortodoxe româneşti din Ardeal: mitropolitul Andrei Şaguna. Născut în nordul Ungariei, dintr-o familie aromână, Andrei Şaguna (Atanasie) trece, în 1826 de la catolicism, la ortodoxie, peste 7 ani se călugăreşte, apoi, peste alţi 13, în 1846, este numit vicar la Sibiu. Joacă un rol deosebit de important în redactarea petiţiei de la Blaj, a fost mitropolit de Transilvania, a fondat Gimnaziul Românesc de la Braşov şi a fost membru de onoare al Academiei Române.

Ingrediente:

5 cartofi
3 linguriţe unt
3 ceşti făină
½ ceaşcă margarină
1 căţel de usturoi
1 linguriţă salvie
½ ceaşcă parmezan
sare, piper

Preparare:

Se fierb cartofii cu sare 15 minute până se înmoaie, după aceea se scurg, se lasă să se răcească, se decojesc, se zdrobesc apoi se amestecă cu unt, făină şi sare. Aluatul se frământă şi se modelează sub forma unui baton subţire. Acesta se taie felii care se fierb în apă clocotită cu condimente. Se lasă 5 minute până gnocchi se ridică la suprafaţă, se scurg şi se pun deoparte.
Se încinge margarina în tigaie, se zdrobeşte foarte bine usturoiul şi se căleşte până se înmoaie şi se rumeneşte puţin. După 3 minute, se adaugă salvia şi gnocchi. Deasupra se rade parmezan. Compoziţia se condimentează cu sare şi piper după gust, se serveşte caldă şi se garniseşte cu brânză rasă.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*