Irio

Irio


În 12 decembrie 1787, Pennsylvania devine cel de-al doilea stat american care a ratificat Constituţia SUA. În 1963 Kenya îşi proclamă independenţa faţă de Marea Britanie.
Tot astăzi şi-ar celebra astăzi ziua de naştere două personalităţii ale artei: Gustave Flaubert (1821), creatorul romanului realist obiectiv, autor al celebrului roman „Madame Bovary” şi Frank Sinatra (1915) actor şi cântăreţ american, laureat al Premiului Oscar. Pentru că am amintit de Kenya, haideţi să vedem o reţetă de aici.

Ingrediente:

1 cană mazăre
300 g porumb din conservă
3 cartofi potriviți
1 lingură pătrunjel verde
1 ceaşcă unt
1 lingură seminţe de dovleac
sare, piper

Preparare:

Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se adaugă mazărea, se fierbe până se înmoaie, apoi se scurge. Porumbul şi spanacul se fierb separat. Cartofii la fel, se fierb, se curăţă şi se zdrobesc. Ceapa se toacă şi se căleşte, apoi se amestecă cu ingredientele fierte şi scurse, enumerate înainte.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă unt şi se striveşte totul cu pasatorul. Preparatul se aşază pe un platou, se decorează cu seminţe de dovleac şi pătrunjel şi se serveşte ca aperitiv.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria kenyană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*