Lichior de ouă de Crăciun

Lichior de ouă de Crăciun


27 decembrie este o zi importantă în istoria românilor. În această zi, 1784, Horea şi Cloşca sunt prinşi în pădurea Scoruşet din munţii Gilăului, apoi închişi la Alba-Iulia. În Spania, în 1978, această zi marchează instaurarea democraţiei. Astăzi este ziua de naştere a lui Louis Pasteur (1822), Tudor Vianu (1897), Marlene Dietrich (1901) şi Gustave Eiffel (1923). Calendarele ortodox şi cel greco-catolic îl celebrează pe martirul, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan.
La masă avem ceva foarte americănesc, asta aşa, apropo de Eiffel şi de opera lui, devenită simbol: celebra „Statuie a libertăţii”.

Ingrediente:

5 ouă
½ ceaşcă zahăr
5 linguriţe bourbon
1 ceaşcă frişcă
un vârf de cuţit nucşoară
3 ceşti lapte
10 linguriţe rom
1 linguriţe vanilie
5 linguriţe zahăr

Preparare:

Se amestecă gălbenuşurile cu laptele şi zahărul, se fierbe totul la foc mic amestecând mereu până ce amestecul se lipeşte de lingură. Se ia de pe foc, se pune în apă rece, se lasă 5 minute, se adaugă romul, bourbonul şi vanilia, după aceea, amestecul se acoperă şi se lasă 10 ore la rece.
Înainte de servire, se toarnă lichidul într-un bol şi se decorează cu frişcă bătută cu zahăr şi nucşoară.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Băuturi alcoolice, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*