Pelmeni

Pelmeni


În 29 decembrie 1893 a avut loc oficierea căsătoriei Principelui Ferdinand de Hohenzollern al României, cu principesa Maria. În aceeaşi zi, dar în 1709, se naşte împărăteasa Elisabeta a Rusiei; în 29 decembrie 1721 vede lumina zilei Madame de Pompadour, amanta regelui Ludovic al XIV-lea al Franţei, iar în 1843 vine pe lume regina Elisabeta a României, soţia regelui Carol I al României, poetesă cunoscută şi sub pseudonimul Carmen Sylva. Ea se stinge din viaţă în anul 1916, anul în care, tot în 29 decembrie, se naşte misticul şi controversatul Grigori Rasputin, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale Rusiei, ţară din care vine şi reţeta de azi.

3 ceşti făină
3 ouă
1 ceaşcă apă
500 g carne tocată
3 cepe tocate
3 căţei de usturoi zdrobit
sare, piper

Preparare:

Se prepară o compoziţie din făină, ouă şi apă. Se condimentează şi se frământă, apoi aluatul obţinut se frământă şi se lasă 30 de minute să se odihnească.
Carnea se toacă şi se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust.
Aluatul mai înainte preparat se întinde şi se taie cu ajutorul gurii unui pahar. Pe jumătate din cercurile obţinute se aşază câte 1 lingură de umplutură cu carne. Cercurile rămase se pun, drept capac, peste umplutură, apoi pelemeni se sigilează pe margini, de jur împrejur, ca să iasă aluatul în timpul fierberii.
Se fierb în apă cu sare 7 minute, sau până se ridică la suprafaţă, dovadă că sunt gata. Se servesc imediat cu smântână sau un sos potrivit. Se decorează cu verdeaţă sau pot ţine locul găluştelor într-o supă, eventual, de legume.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Bucătăria rusă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*