Plăcintă cu brânză, mere şi scorţişoară

Plăcintă cu brânză, mere şi scorţişoară


În 31 decembrie 1852 a fost inaugurat Teatrul Naţional din Bucureşti. 5 ani mai târziu a fost aleasă Ottawa, drept capitală a Canadei. Testul cu fiolă pentru depistarea şoferilor în stare de ebrietate a fost introdus pentru prima oară în 31 decembrie 1938, în Indianapolis (SUA). În aceeaşi zi, dar în 1991 este dizolvată în mod oficial Uniunea Sovietică. 8 ani mai târziu, Boris Elţîn demisionează din funcţia de preşedinte al Rusiei şi este înlocuit de Vladimir Putin.

Ingrediente:

1 pachet unt
125 g zahăr
275 g făină
½ ceaşcă sau 125 g fulgi de ovăz
½ ceaşcă sau 125 g migdale tocate
un vârf de cuţit scorţişoară
250 g brânză moale
1 linguriţă amidon
1 ceaşcă lapte praf
125 ml suc de mere
3 ouă
3 mere mici

Preparare:

Se face un amestec din 200 g unt şi zahăr, se bate până se obţine o cremă subţire, apoi se incorporează făina, fulgii de ovăz şi scorţişoara. Compoziţia se pune pe o tavă unsă, de marime medie, şi se apasă ca să se formeze o crustă, după care se coace 10 minute în cuptorul încins.
Separat, se bate foarte bine brânza în robotul de bucătărie sau cu mixerul. Se incorporează laptele praf, ouăle şi sucul de mere, apoi se toarnă peste crustă. Plăcinta se coace 45 de minute în cuptorul încins până se rumeneşte, apoi se lasă să se răcească.
Merele se curăţă se coajă şi de sâmburi, după aceea se taie felii şi se prăjesc în untul ramas. Se aşază peste plăcinta proaspăt scoasă din cuptor şi se stropesc cu sos de scorţişoară.
Sosul de scorţişoară se prepară din sucul de mere cu 1 linguriţă de amidon, 1 linguriţă zahăr şi un vârf de cuţit scorţişoară. Toate acestea se fierb la moc mic până se omogenizează.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*