Plăcintă cu cuşcuş şi lămâie

Plăcintă cu cuşcuş şi lămâie


Ingrediente:

3 ceşti cuşcuş
1 ceaşcă suc de mere pentru sos
5 căni suc de mere pentru aluat
sare
1 cană curmale
coajă de lămâie
1 ceaşcă suc de lămâie
3 linguriţe sirop de arţar

Preparare:

Se dă sucul de mere în clocot. Se adaugă curmalele tocate şi sare. Se acoperă şi se fierbe la foc mic un sfert de oră amestecând mereu. Se prăjeşte puţin cuşcuşul şi se adaugă treptat în sucul de mere. Se lasă 5 minute să fiarbă până amestecul se îngroaşă. Se adaugă coaja de lămâie. Se ia de pe foc şi se aşază pe tavă.
Sucul de mere pentru sos se amestecă cu sucul de lămâie şi siropul de arţar. Se dă în clocot şi se toarnă peste cuşcuş. Se presară scorţişoară şi zahăr. Se serveşte rece.

Taguri: , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*