Plăcintă cu dovlecel şi iaurt

Plăcintă cu dovlecel şi iaurt


În 10 decembrie 1817, Mississippi devine stat al Statelor Unite ale Americii. În 1883 se naşte savantul Alfred Nobel, inventatorul dinamitei şi al Premiului Nobel, decernat anual din 1901.
10 decembrie este şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Pentru că am amintit de America, să încercăm o plăcintă de pe aici.

Ingrediente:

350 g piure de dovleac
½ ceaşcă iaurt
3 linguriţe făină
350 g lapte praf
3 gălbenuşuri
3 albuşuri
1 lingură esenţă de vanilie
1 linguriţă cuişoare măcinate
un vârf de cuţit nucşoară măcinată
un vârf de cuţit ghimbir măcinat
1 lingură scorţişoară măcinată
un vârf de cuţit sare
1 foaie de plăcintă
3 linguri făină integrală
½ ceaşcă zahăr
3 linguri unt
1 cană alune tocate

Preparare:

Se amestecă piureul de dovleac cu iaurtul, laptele praf, gălbenuşurile şi puţină făină. Dacă laptele nu este dulce, se pune şi zahăr. Se adaugă, pentru aromă, esenţă de vanilie, cuişoare, nucşoară, ghimbir şi scorţişoară, se sărează şi se amestecă bine.
Separat, se bat albuşurile şi se încorporează uşor cu amestecul de dovleac. Se toarnă în tavă, peste foaia de aluat şi se coace 15 minute în cuptorul încins în prealabil.
Separat, se amestecă restul de făină cu zahărul şi puţină scorţişoară. Se freacă cu unt, se adaugă alunele tocate. Sosul obţinut se pune peste plăcinta semicoaptă. Se întinde uniform şi se dă la cuptor, 45 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se ţine 2 ore la frigider înainte de servire. Se taie felii şi serveşte rece cu frişcă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*