Plăcintă cu migdale (nepreparată termic)

Plăcintă cu migdale (nepreparată termic)


Ingrediente:

Aluat:

1-2 ceşti migdale tocate
1 ceaşcă seminţe floarea-soarelui
2-3 ceşti curmale
1 ceaşcă fulgi de banane uscate
un vârf de cuţit cardamom
un vârf de cuţit scorţişoară

Umplutură:

2-3 ceşti afine
1 ceaşcă zmeură
½ ceaşcă smochine
un vârf de cuţit cardamom
un vârf de cuţit scorţişoară

Decor:

afine, zmeură şi migdale pentru decor

Preparare:

Se amestecă migdalele cu seminţele de floarea-soarelui şi se macină 5 minute în robotul de bucătărie. Se adaugă curmalele fără sâmburi, fulgii de banane, cardamomul şi scorţişoara.
Amestecul obţinut, se pune în tavă mare unsă cu unt, se apasă cu mâinile ca să ia forma vasului, apoi se dă la rece şi se lasă 30 de minute până se întăreşte.
Din afine, zmeură şi curmale se face o altă compoziţie care apoi se condimentează şi se macină în robotul de bucătărie. Crema rezultată se aşază peste crusta din tavă, apoi se dă totul la rece 40 de minute. Când plăcinta se întăreşte, se taie şi se decorează cu fructe proaspete şi migdale.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*