Plăcintă cu morcovi şi cremă de scorţişoară

Plăcintă cu morcovi şi cremă de scorţişoară


În 11 decembrie 1816 Indiana devenea stat al SUA. 156 de ani mai târziu, în 1972, Apollo 17 ajunge pe Lună. Calendarele creştin-ortodox şi greco-catolic îl celebrează azi pe Cuv. Daniil Stâlpnicul, iar calendarul romano-catolic îl sărbătoreşte pe Sfântul Damasus I.

Ingrediente:

3 căni morcovi raşi
3 ceşti făină
1 lingură praf de copt
un vârf de cuţit sare
1 linguriţă scorţişoară
un vârf de cuţit nucşoară
1 cană zahăr
3 linguri esenţă de vanilie
1 cană ulei
1 cană alune tocate

Pentru cremă:

1 morcov – fâșii subțiri
1 ceaşcă zahăr
1 ceaşcă apă
100 g brânză mascarpone
100 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă coajă de portocale
5 linguriţe suc de portocale
un vârf de cuţit scorţişoară

Preparare:

Se rad morcovii se face un amestec din făină, praf de copt şi condimente. Separat, se bat ouăle cu ulei, zahăr şi esenţă de vanilie. Se încorporează morcovii şi amestecul de făină. Alunele se toacă şi se presară deasupra. Aluatul obţinut se toarnă în forme unse şi se coace 20 de minute. Când sunt gata, plăcintele-brioşe se răstoarnă pe o tavă şi se lasă să se răcească 1 oră.
Se taie fâşii subţiri din morcov. Se amestecă zahărul şi apa pentru cremă, când fierbe, se adaugă fâşiile de morcov şi se lasă 15 minute la foc mic până devin transparente. Se scot fâşiile de morcov din sirop şi, pe o hârtie de pergament, se aşază în forme decorative. Se lasă 15 minute deoparte ca să se întărească sau ca să fiţi siguri coaceţi-le puțin. În restul de caramel se pot înveli câteva alune.
Se amestecă brânza cu smântâna, coaja de portocale, esenţa de vanilie, sucul de portocale, scorţişoara şi 3 linguriţe de zahăr. Se bate bine cu telul până se întăreşte.
Crema de brânză se toarnă peste brioşe. Deasupra, cât mai decorativ, se aşază fâşiile de morcovi şi alunele caramelizate.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*