Plăcintă de dovleac şi tofu

Plăcintă de dovleac şi tofu


Ingrediente:

1 cană piure de cartofi
1 ceaşcă zahăr
3 linguriţe amidon
300 g tofu
1 cană făină
1 ceaşcă margarină
3 linguriţe apă
1 linguriţă scorţişoară
un vârf de cuţit ghimbir
un vârf de cuţit cuişoare măcinate
1 linguriţă ienibahar
un vârf de cuţit nucşoară
sare

Preparare:

Se amestecă făina cu sarea şi margarina, fără să se frământe pentru că margarina nu trebuie să se topească. Se incorporează apa, se împachetează aluatul în folie de plastic şi se lasă 30 de minute la frigider, apoi se întinde şi se lasă deoparte.
Se combină piureul cu zahăr. Se adaugă sare, condimente, amidon şi tofu ras. Amestecul se toarnă peste foaia de aluat şi se coace 15 minute, la foc mediu, apoi 45 de minute la foc mic. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*