Plăcintă Sf. Patrick (cu stafide)

Plăcintă Sf. Patrick (cu stafide)


22 decembrie 1639 este ziua de naştere a lui Jean Racine, poet şi dramaturg clasic francez. În aceeaşi zi s-au născut: compozitorul italian Giacomo Puccini (1858), scriitoarea britanică George Eliot şi Nicolae Labiş, poetul–simbol al anilor 50, (1956).
Pe 22 decembrie 1989 a închis ochii Samuel Beckett, dramaturg irlandez, reprezentant al teatrului absurdului, laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură.
Pentru cei cărora le place „În aşteptarea lui Godot”, am pregătit astăzi o reţetă specială din ţara lui Beckett, Irlanda.

Ingrediente:

150 g margarină
200 g făină
1 ceaşcă apă rece
100 g unt
100 g zahăr
200 g stafide
coaja rasă de la 1 lămâie
sucul de la 1 lămâie
1 măr ras
1 ceaşcă pesmet
un vârf de cuţit scorţişoară
sare

Preparare:

Înainte de folosire, margarina se ţine 1 oră la congelator, apoi se rade şi se combină cu făina. Se incorporează apa, apoi aluatul obţinut se dă la rece. Între timp, se pun în oală stafidele, untul, zahărul, mărul ras, coaja rasă şi sucul de lămâie, pesmetul şi scorţişoara.
Compoziţia se amestecă şi se lasă pe foc până aproape fierbe, apoi se ia şi se lasă să se răcească. Aluatul se întinde în foaie foarte subţire, apoi pe jumătate din el se aşază umplutura. Restul de aluat se pune deasupra.
Plăcinta se unge cu ou şi se coace o jumătate de oră până se rumeneşte. Când este gata, se scoate din cuptor, se taie pătrate mari şi se pudrează cu zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria irlandeză, Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*